‘Voor jezelf beginnen’. Ik vind dit zo’n prachtige zin, het klinkt bijna filosofisch. Voor jezelf kiezen, een nieuw leven beginnen. Voor mij was het niet veel anders. Ik neem je mee op de ontdekkingsreis die heeft geleid tot het ontstaan van Bakkie Content.

De status quo: waar de reis begint

Ik herinner me dat ik tijdens mijn allereerste stage even moest wennen aan het idee van de hele dag op kantoor doorbrengen. Na mijn vrije studentenleventje, waarbij ik mijn studie van vier contacturen in de week makkelijk kon combineren met bijbaantjes, hobby’s en een sociaal leven, was het kantoorleven hele andere koek. Plotseling begint het ‘echte leven’ pas na vijven.

Gelukkig ontdekte ik tijdens diezelfde stage dat mijn liefde (en verslaving) voor Social Media ergens goed voor was. Ik had mijn passie gevonden in het bedenken en maken van de allerleukste Social Media posts. Een woordgrap hier, experimenteren met Photoshop daar. De negen tot vijf bleek zo slecht nog niet!

De eerste stappen

Na die stage (en een paar maanden ‘blijven hangen’ die volgden), was het tijd voor de volgende stap: ik kreeg de kans van mijn leven en mocht beginnen als Social Media manager bij een startup! Een volwassen baan met volwassen verantwoordelijkheden. Hier draaide het niet meer alleen om het verzinnen van leuke posts, maar ook om contact onderhouden met ‘influencers’ en de hele boel analyseren om koers te zetten naar de toekomst. Ik werd volledig losgelaten om te experimenteren.

Na een jaar vrijwel zelfstandig de kar trekken was het tijd om naar een volgende stap te kijken: ik had meer sturing nodig, iemand die mij meer kon leren en mij verder mijn carrière pad op zou helpen. Ik wilde het even niet meer alleen!

Leven, leren en redigeren

Ik kwam terecht bij mijn volgende en laatste werkgever. Hier was het vangnet dat ik nodig had, een heel marketing team om van te kunnen leren! In een wat benauwde zolderruimte in Amersfoort maakte ik kennis met content marketing in bredere zin, kantoorcultuur en een groep collega’s die me hebben gemaakt tot wie ik nu ben.

In eerste instantie door me te leren dat er zoveel meer is dan alleen leuke social media posts bedenken en dat het allemaal goed moet samenhangen om de ultieme merkbeleving te creëren. Plotseling maakte ik niet alleen posts, maar kwamen er nieuwsbrieven, blogs en video’s bij. Ook was daar ineens een website en app, waarbij ik moest kunnen meepraten over het technische stuk.

Toen de tijd rijp was, kwam daar het grote plaatje bij: strategie! Het ging steeds meer over leiding nemen over het werk en al snel voelde het alsof het gewicht van dit grote bedrijf op mijn schouders rustte. Ik merkte dat ik steeds minder deed wat ik echt leuk vond: het creëren.

In dezelfde periode ben ik ook begonnen met schrijven voor de blog Explore Utrecht, over de stad die ik nog steeds mijn thuis mag noemen. Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste hotspots en er daarna vol verve over schrijven voelde fantastisch. Tot op de dag van vandaag schrijf ik nog met veel liefde voor deze blog. Dat smaakte naar meer!

Het nest verlaten en voor mezelf kiezen

Het werd tijd om mijn vleugels uit te slaan. Ik stond voor de keus: verder bouwen in een kantoorbaan of voor mezelf beginnen. Na een aantal jaar de leiding te moeten nemen voor andere bedrijven was het nu tijd om leiding te nemen over mezelf: wat wilde ik echt? Ik had nu mogen proeven van een breed scala aan content en merkte dat mijn hart lag in het schrijven en creëren; blogs, social media en mijn nieuw gevonden passie voor video- en fotografie.

Uiteindelijk besloot ik voor mezelf te kiezen en dus voor mezelf te beginnen! Een eigen zaak, helemaal de focus op mijn eigen ontwikkelingen en volledige vrijheid. Het is een spannende tijd, maar ik sta rechtop met een blik op de horizon. Klaar om de wereld te veroveren…one bakkie at a time.

One thought on “Bakkie voor jezelf beginnen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s